Restauracja
Restauracja Rakietowa to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie naszego miasta. Stworzona przez nas przestrzeń została utrzymana w nowoczesnej, niezwykle designerskiej aranżacji. Oprócz atrakcyjnego wyglądu zachwycamy naszych Klientów wybornym smakiem oraz niezwykłą estetyką wykonania serwowanych potraw. Zapewniamy Państwu zróżnicowane menu bogate w potrawy pochodzące z różnych stron Europy, jak również dania typowo polskie. Oryginalne receptury, wyjątkowa pasja, z którą podchodzimy do gotowania, a także zdobywana latami wiedza sprawiają, że gotujemy wyjątkowe potrawy, które są w stanie oczarować kubki smakowe nawet największych smakoszy. Szef Kuchni codziennie dba o wysoką jakość serwowanych dań, a co za tym idzie – zadowolenie odwiedzających nas Gości. Uwzględniając zróżnicowane preferencje, nieustannie podążamy za trendami, by tworzyć dania spełniające oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów. Oferujemy również możliwość organizacji wszelkiego rodzaju przyjęć okolicznościowych, zgodnie z indywidualnymi ustaleniami Klientów. Wszelkie pytania prosimy kierować pod adresem mailowym: biuro@terminalhotel.pl
Zapraszamy codziennie od godziny 13:00 do 22:00.
Menu A’la carte
PRZYSTAWKI
Matjas litewski| sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem | burak | wędzony twaróg | oliwa koperkowa
48,- PLN
Krewetki argentyńskie | grzyby| pancetta|vermouth |czerwona cebula | gremolata pietruszkowo – cytrynowa
68,- PLN
Tatar z polędwicy wołowej | szalotka | kiszony ogórek | rydze | borowiki | żółtko |majonez truflowy
60,- PLN
ZUPY
Tajska | mleko kokosowe |kurczak | krewetki |papryka | grzyby shitake | liście kafiru| czerwona pasta curry | kolendra
23,- PLN
Krem z borowików | wędzony twaróg | oliwa pietruszkowa
23,- PLN
DANIA GŁÓWNE
Kurczak supreme | puree truflowe| borowik stepowy | por | fasolka japońska| marchewka | demi glass | oliwa koperkowa
60,- PLN
Filet z kaczki | puree z dyni| sezonowe warzywa| burak | pomarańcza gnocchi buraczkowe z mascarpone i orzechami włoskimi
70,- PLN
Policzek wołowy a la bourguignon | ziemniaki fondant | brukselka| marchewka | szalotka balsamico | czerwone wino
78,- PLN
Filet z dorady | ziemniaki z tymiankiem | fenkuł| fasolka edamame | marchewka |beurre blanc | limonka
79,- PLN
Sznycel wieprzowy w panierce panko | chrzanowe ziemniaki| sałata ze śmietaną | kiszony ogórek | szczypior | jajko sadzone
64,- PLN
Stek z polędwicy argentyńskiej | ziemniak gratin| borowik stepowy | szalotka brukselka | demiglass | masło tymiankowe z solą morską
139,- PLN
MAKARONY / RISOTTO
Ravioli z dynią i pigwą | puree z dyni | parmezan | szalotka| czosnek | oliwa truflowa |migdały
44,- PLN
Makaron sepia | kalmar loligo | krewetki argentyńskie | pomidorki cherry |chilli| szalotka | natka pietruszki |białe wino |grana padano
58,- PLN
Strozzapretti | policzek wołowy| burak sous vide |szpinak |piklowana szalotka | parmezan
57,- PLN
SAŁATKI
Cezar rzymska sałata| filet z kurczaka| bekon | parmezan | grzanki czosnkowe| pomidorki koktajlowe | dresing cytrusowy
43,- PLN
Mix sałat | kozi ser | piklowana cebula | brzoskwinia| ogórek kompresowany| burak balsamico |kiełki
45,- PLN
DESERY
Beza | krem mango – marakuja | mus malinowy
25,- PLN
Fondant czekoladowy | śliwki |orzechowa kruszonka | lody słony karmel
25,- PLN
Sernik nowojorski | owoce leśne | puder z pomarańczy
25,- PLN
Menu dla dzieci
Stripsy z kurczaka | frytki | sos cezar
29,- PLN
Gnocchi buraczkowe z mascarpone |parmezan |masło
24,- PLN
NAPOJE
ZIMNE:
Pepsi / Mirinda / 7up / Schweppes tonic
8,- PLN
Soki owocowe
8,- PLN
Soki ze świeżych owoców
20,- PLN
Woda cisowianka gazowana / niegazowana 0,33 l
7,- PLN
Woda cisowianka gazowana / miegazowana 0,7 l
10,- PLN
GORĄCE:
Espresso 8,- PLN
Americano 9,- PLN
Cappuccino 10,- PLN
Latte Macchiato 12,- PLN
Herbata 10,- PLN
SEZONOWE:
Herbata zimowa z miodem
10,- PLN
Lemoniada z cytrusami
15,- PLN
Kawa mrożona
15,- PLN
ALKOHOLE
Karta dostępna w Restauracji


